Diyarbakır Tigris Gazetesi

  Ana sayfa > Basında Biz > Diyarbakır Tigris Gazetesi

     Diyarbakır Fuarında tanıtılan elektronikli; klimalı, cenaze yıkama ve seyyar morglar büyük ilgi gördü. 3 Bin lirayı bulan no-frost tabutlar cenazenin bozulmasını ve kokmasını önlüyor. TÜYAP tarafından Diyarbakır’da düzenlenen 6. Ortadoğu Tarım Hayvancılık, Tavuk ve Süt Endüstrisi Fuarı büyük ilgi görüyor. 15 Ülkeden 180 firmanın üretimlerinin tanıttıkları fuarda elektronik tabutlar dikkat çekti. Üretimi Kayseri’de yapılan; no-frost klimalı taşınabilir tabutlar, cenaze yıkama römorku ve seyyar morglar, fuarı gezenler tarafından büyük ilgi gördü. Birçok belediye ve cami dernekleri özellikle fiyatı 3 bin lirayı bulan klimalı tabut siparişi verdi. Taşıması kolay olan elektronik sistemli klimalı tabutlar eksi 12 derecede cenazenin bozulmasını ve kokmasını önlüyor. 

Ölmemişse Sinyal Veriyor


     Firma yetkilileri tabutun sensörü sayesinde ‘öldü’ diye tabuta bırakılan kişinin hareket etmesi ve nefes alması halinde sinyal vererek hayat kurtarma özelliğine sahip olduğunu söyledi. 


İlyas AKENGİN-ÖZEL


     İlk defa araçlarımızı gören vatandaşlarımız böyle bir hizmetten dolayı tebrik ettiler. Bazı vatandaşlarımızda araçları gördüklerini ama bu kadar özelliği bir arada bulmanın hayreti içinde olduklarını ifade ettiler. Cenaze araçlarımız, tabutlarımız ve morg ünitelerimiz yerel medya tarafından da büyük ilgiyle takip edildi. Güneydoğu Anadolu bölgesinin ikliminin çok sıcak olmasından dolayı Klimalı tabutlarımızın büyük bir sorunu ortadan kaldırdığını gelen katılımcılara aktardık.