KLİMALI VE HAFİF TABUTLAR

 Ana sayfa > Haberler > KLİMALI VE HAFİF TABUTLAR

06 Nisan 2011

KLİMALI VE HAFİF TABUTLAR


KAYSERİLİ Ahmet Akdağ , ürettikleri, yurt içi ve dışına sattıkları cenaze hizmet ürünlerini ve araçlarını Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda tanıttı.


Herkese lazım...


KAYSERİLİ Ahmet Akdağ , ürettikleri, yurt içi ve dışına sattıkları cenaze hizmet ürünlerini ve araçlarını Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda tanıttı. Klimalı tabutlar 1750, alüminyumdan yapılan hafif tabutların ise 850 TL'den satıldığı belirtildi.


Organize Sanayi Bölgesi girişinde cenaze araçları ve yardımcı malzemeleri üreten Kayseri Hizmet Araçları firması sahiplerinden Yahya Akdağ, hastanesi bulunmayan köy ve beldelerde tek kişilik klimalı tabutların tercih edildiğini, 220 volt elektrikle çalışan tabutun bir cenazeyi en fazla 3 gün muhafaza edebildiğini söyledi. Yahya Akdağ yurt dışı veya içinden gelecek yakınları için cenazelerin köy ve beldelerde bu tek kişilik tanışabilir tabut sayesinde 3 gün muhafaza edilebildiğini anlattı. Morglu cenaze yıkama römorklarının 10 bin TL'den 15 bin TL'ye kadar fiyatlandırıldığını belirten Yahya Akdağ, alüminyumdan yapılan ve sal tabut olarak adlandırılan tabutların 850 TL'den alıcı bulduğunu belirtiyor ve şöyle konuştu:


"Tahtadan yapılan tabutlar 50- 70 kilo arasında geliyor ve taşıması zor oluyor. Hele cemaat azsa, taşıyanlar hayli yoruluyor. O nedenle 27 kilo gelin, 4 kolu gerektiğinde içine itilebilen alüminyumdan yapılan , toplam 27 kilo gelen tabutlarımız da ilgi görüyor. Son birkaç yıldır, özellikle küçük belde ve köylerde bu tip cihazlarımız çokça satılıyor."


Seri olarak üretilen klimalı ve taşıması kolay hafif tabutların yanı sıra no-frost özellikle çift cenaze kapasiteli yıkamalı kefenleme tablalı morglar 1500 TL'den, gasilhaneler için kromlu plastikli teneşirler de bin 500 TL'den satışa çıkarılıyor.



Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)